Eindelijk definitief: Herstelkader rentederivaten gepubliceerd

Vandaag is dan eindelijk het definitieve Herstelkader rentederivaten gepubliceerd door de derivatencommissie, waarbij banken verplicht worden gedupeerden van renteswaps te compenseren.

Als advocaat renteswap voer ik verschillende procedures tegen banken over geadviseerde renteswaps en heb ik veel weerstand tegen de vertraging van het herstelkader rentederivaten ondervonden.

Algemene oplossing voor renteswaps? Of individuele oplossing?

De problemen met de renteswaps zijn heel divers; het Herstelkader rentederivaten probeert enerzijds een algemene oplossing te vinden, maar ook voor individuele gevallen oplossingen te vinden.

Renteswap problemen helemaal opgelost?

Als advocaat renteswap denk ik dat de problemen met dit Herstelkader nog niet zijn opgelost. Sommige problemen met renteswaps vallen simpelweg niet onder het Herstelkader. Bovendien is het goed oppassen of de toepassing van het Herstelkader op de juiste wijze geschiedt.

Bank aanschrijven of komt bank zelf met de oplossing rentederivaten?

In het Herstelkader rentederivaten is opgenomen dat banken proactief de gedupeerden van renteswaps moeten aanschrijven. Maar: dat geldt niet voor renteswaps die vóór 1 april 2011 zijn afgewikkeld. Het is van groot belang dat u ook zelf blijft vragen naar de voortgang. Hoewel banken verplicht zijn om het Herstelkader toe te passen, kunnen er natuurlijk fouten worden gemaakt met de afwikkeling van het Herstelkader, net zoals er fouten zijn gemaakt bij de advisering van renteswaps.

Vragen over Herstelkader?

Ik sta veel gedupeerden bij met vragen over het Herstelkader. U kunt mij daar als gespecialiseerde advocaat altijd vragen over stellen.