Hoe ver gaat die werkgeversaansprakelijkheid eigenlijk?

“French company liable after employee dies during sex on business trip” kopte de BBC. De link van het artikel vindt u hieronder.

De Franse rechter trekt de werkgeversaansprakelijkheid wel tot een heel nieuw niveau.

https://www.bbc.com/news/world-europe-49662134

Bij werkgeversaansprakelijkheid denk je al snel aan arbeidsongevallen. Werkgever heeft de plicht alle voorzorgsmaatregelen te nemen om bedrijfsongevallen te voorkomen. Op het moment dat er toch een ongeval plaatsvindt, zal werkgever moeten aantonen dat hij er alles aan heeft gedaan dit te voorkomen. Deze zorgplicht gaat heel ver. Bij werkgever leeft meer het idee dat zij aansprakelijk zijn voor ongevallen op de werkvloer, maar deze aansprakelijkheid kan verder getrokken worden. Werkgevers kunnen ook aansprakelijk gesteld worden voor ongelukken tijdens woon-werkverkeer van werknemers of ongelukken tijdens bedrijfsfeestjes en zelfs zakenreizen. Maar ik denk niet dat de Nederlandse rechter een vordering zal toewijzen aan de nabestaanden van de man die tijdens een businesstrip het leven liet tijdens een avontuurtje met een maîtresse in het hotel.

Kortom, of een werkgever aansprakelijk is voor de gevolgen van een ongeval tijdens woon-werkverkeer is afhankelijk van alle omstandigheden van het geval.

Neem voor verdere vragen contact met mij op.