Tegemoetkoming bij Corona

Als uw onderneming bij die sectoren hoort die het meest zijn geraakt door de kabinetsmaatregelen rond het coronavirus dan kunt u in aanmerking komen voor een eenmalige tegemoetkoming van EURO 4.000.
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/27/ondernemers-getroffen-sectoren-coronavirus-kunnen-tegemoetkoming-aanvragen

Ondernemers zijn vrij in het doel van de besteding.

De regeling staat open voor een specifieke groep ondernemers, die direct getroffen is door de overheidsmaatregelen. Branches, die onder deze regeling vallen zijn onder meer horeca, reisorganisaties, sauna’s, culturele organisaties en sportclubs

De tegemoetkoming is voor die ondernemers waarvan de hoofdactiviteit overeenkomt met een met een van de vastgestelde SBI codes en een lijst daarvoor treft u hieronder aan.

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/vastgestelde-sbi-codes

Daarbij moet de ondernemer op 15 maart 2020 met deze hoofdactiviteit ingeschreven staan in het handelsregister van de KVK.

Daarop kwam het kabinet zware kritiek te staan omdat bepaalde ondernemers hiermee naast de boot zouden vallen en per 30 maart 2020 is de regeling uitgebreid. Ook bepaalde groep ondernemers in de non-food sector kunnen nu de tegemoetkoming aanvragen.

De lijst met ondernemers zal op maandag 30 maart 2020 geactualiseerd worden. De ondernemer heeft drie maanden de tijd om de tegemoetkoming aan te vragen.