Werkgever ontslag reorganisatie

Als werkgever in tijden van Corona kan je te maken gaan krijgen met ontslag en een reorganisatie.

Het water staat je immers aan de lippen in deze zware tijden. Je moet je nu als organisatie nog beter voorbereiden op de komende periode en zo sterker te zijn dan de concurrent en dat kan ontslagen met zich mee brengen.

Kostenbesparende maatregelen als werkgever

De eerste stap als werkgever zal het nemen zijn van alle kostenbesparende maatregelen die je kan nemen: bepaalde tijd contracten niet verlengen en bijvoorbeeld abonnementen opzeggen. Deze kostenbesparende maatregelen zal je ook moeten laten zien als het uiteindelijk te weinig heeft geholpen en personeelsleden zal moeten ontslaan. Deze procedure verloopt bij het UWV. Daar zal je als werkgever ook moeten mede delen wat je hebt gedaan om de ontslagen te voorkomen in een reorganisatie. Is ontslag door werkgever bij reorganisatie mogelijk?

Ontslag

Maar op enig moment kunnen gedwongen ontslagen onvermijdelijk zijn om overeind te blijven als werkgever. Een reorganisatie begint met een business case, de reden dat tot een reorganisatie overgegaan moet worden.

Is er sprake van meer dan 20 werknemers die ontslagen moeten worden. Dan is er sprake van een collectief ontslag. Dan gelden er andere regels en moet er een melding worden gedaan aan de vakbonden.

Ondernemingsraad en reorganisatie

Ook de ondernemingsraad of de personeelsvertegenwoordiging moet ingelicht worden bij een reorganisatie en ontslag. Als deze er niet is dan in het personeel.

Denk na over het ontwerp van een Sociaal Plan zodat het alle werknemers duidelijk is wat er geldt bij het ontslag. In een dergelijk plan komen allerlei onderwerpen aan bod zoals herplaatsingsmogelijkheden, outplacement en (bijvoorbeeld) transitievergoedingen.

Uiteraard komt er nog veel meer kijken bij een reorganisatie maar dit zijn de onderwerpen die zeker voorbij komen. Een reorganisatie zal nodig kunnen zijn om uw bedrijf levensvatbaar te houden.

Contact arbeidsrecht advocaat

Voor vragen over bovenstaande onderwerpen en overige vragen die met ontslag te maken hebben kunt u mij bellen, Eva Jongepier, advocaat bij Fennek Advocaten, emailadres: eva@fennekadvocaten.nl
Telefoonnummer: 020-2998797.